4 Kasım 2013 Pazartesi

PİLATES NEDİR ?





 Pilates tüm dünyada kabul gördügü üzere fizyoterapi temelli  bir rehabilitasyon yöntemidir. Kas ve iskelet sisteminde oluşabilecek problemleri engellemek için koruyucu olarak uygulanabilecegi gibi kas ve iskelet sisteminde meydana gelen problemler (belfıtıgı ,boyun fıtıgı, boyun düzleşmesi, skolyoz,kifoz,lordosis vb)  sonrasıda doktor ve fizyotersapistlerin tedavileri ardından tedaviyi destekleyici amaçlı egzersizlerin sürekli hale getirilmesi amacıyla uygulanabilmektedir. 

Pilates 500 e yakın kontrollü hareketler içeren egzersiz yöntemi dayanıklılık , esneklik , kas gelişimiile vücudun hareket yeteneği , vücut duruşunu geliştirmektedir . '' 10 seans sonunda kendinizi iyi hissedecek , farkı hissetmeye ve vücudunuzu tanımaya başlayacaksınız . 20 seans sonunda yeni bir vücuda sahip olmaya başlayacak farkı görecek ve fiziksel uygunluk düzeyini arttıracaksınız . 30 seans sonunda tamamen yenilenmiş bir vücuda , özelliklede sağlıklı , sıkı karın ve sırt kaslarına sahip olacaksınız . ''   


Pilates egzersizleri her yaştan insanın rahatlıkla uygulayabileceği bir egzersiz sistemdir. Ayrica pilates egzersizleri engelli bireylere adapte edilebilir. Böylece fiziksel ve zihinsel rahatlama, uyum ve vücut farkındalığı sağlanabilir. Hamile kadınlarda konsantrasyon ve nefes çalışmalarından programlı olarak yararlanabilirler.

Beden Atölyesi'nde pilates dersleri, Pilates Mat ve Pilates Reformer olmak üzere iki şekilde yapılır. Pilates Mat, 45-50 dakika süren bir grup dersidir ; gruplar maksimum 10-12 kişiden oluşmaktadır. Pilates Reformer, 45-55 dakika süren kişiye özel bire bir yapılan derstir. Eğer sağlık açısından bir probleminiz var ise mutlaka Pilates Reformer' ı tercih etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder