11 Kasım 2013 Pazartesi

ZUMBA NEDİR ? BEDEN ATÖLYESİ'NDE ZUMBA NASIL YAPILIR ?



Dans ve aerobik figurlerini içerir.   
Zumba  koreografisinde, hip-hop, samba, salsa, merenge, mambo, savaş sanatları ve oryantal dans hareketleri bir arada kullanıldığı gibi, "squat" ve "lunge" egzersizleri de kullanılır.  

Yani  zumba yaparken hem eğlenip aynı zamanda da etkili bir egzersiz yapmış olursunuz.Latin danslarından ilham alan , hızlı ve yavaş ritmli dans hareketlerinin karışımından oluşan zumba branşı hem kalori harcamamızı hem de sıkılaşmamızı sağlar. 


Beden Atölye'mizde dersimize 5 dakika bütün bedenimizi ısıtarak başlıyoruz. Ardından müziğin temposunu arttırıp basic adımlarla kan dolaşımımızı hızlandırıyoruz. Basic adımlara kol hareketleri ekleyerek koordinasyonumuzu geliştiriyoruz. Geçen 20 dakikanın ardından müziğin temposunu biraz daha artırarak kombinasyonlarımıza geçiyoruz. Bedenimizi ısıtan, hareket algımızı açan ve kaslarımızı çalıştırıp bizi fit hale getiren dans adımlarımızla dersimize en yüksek hızla devam ediyoruz. Kombinasyonların arasında bir defa 2 dakikalık nefes ve su molası veriyoruz. Yoğun temponun ardından artık derin bir nefes alarak ısıttığımız vücudumuzun her bir kasını uzun stretchler yaparak açıyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder