5 Kasım 2013 Salı

PİLATES'İN FAYDALARI NELERDİR ?



Pilates , dengeli bir duruş , sağlıklı bir kemik yapısı, sırt ve bel ağrılarından kurtulmak, düz ve biçimli bir karına, ince bir bele sahip olmak, dik durmak, kasların sağlıklı bir biçimde sıkılaşması ve fit bir görünüme sahip olmak için yapılan bir spordur. Pilatesin bir çok faydası mevcuttur.
Tüm omurilik sistemini esneterek rahatlatmaktadır. Pilatese göre , vücudumuzun en zayıf bölgesi omurgamızdır. Sırtımız yeterince güçlü değilse omurga ve organlarımız için güçlü kas desteği sağlayamaz. İşte bu yüzden , pilates egzersizleri sırt ve abdominal veya karın kaslarına odaklanmaktadır. 

Pilates sayesinde , kemiklere yakın yüzeyde olmayan kaslar esnetme ve güçlendirme egzersizleri ile güçlendirilmektedir. Böylece pilates , güçlendirilen kaslar sayesinde , bedenimiz daha esnek sıkı ve ince görünerek esnek hareket kabiliyeti elde eder. 

Pilates sayesinde sırt duruş bozukluklarınız ve sırt ağrılarınız azalır. Nefes alıp verişiniz düzenlenir ve tendon bağlarınız güçlenir. Pilates sayesinde daha sağlıklı bir bedene kavuşursunuz.
    
Pilates kaslarınızı yavaş ve bilinçli hareketlerle eğiterek ruhunuzun da rahatlamasına ve dinlenmesine yardımcı olur. Pilates düzenli olarak 20 seans yapıldığında yeniden doğmuş gibi hissettirir.


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder